Annons

Ossdsign ökade förlusten

Medicinteknikbolaget Ossdsign, verksamt inom skall- och ansiktsimplantat, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -28,9 miljoner kronor (-16,8).

Nettoomsättningen steg till 5,1 miljoner kronor.

”Vår strategi för den amerikanska marknaden, och de investeringar vi gjort där i enlighet med vad som presenterades i samband med börsintroduktionen, har gett förväntade positiva resultat”, skriver vd Anders Lundqvist i delårsrapporten.

Rörelseresultatet sjönk dock till -28,6 miljoner kronor i delåret (-15,8).

”Efter börsintroduktionen i maj har en av Ossdsigns viktigaste prioriteringar varit att via vårt amerikanska dotterbolag ta över all kommersiell verksamhet från den tidigare amerikanska huvuddistributören Matador Medical. Processen är nu slutförd och vi konkluderar att strategin med en stegvis introduktion på den amerikanska marknaden varit framgångsrik”, skriver Anders Lundqvist.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?