Annons

Oslo tingsrätt: Besked dröjer om omhäktning av Rollén

Ett eventuellt omhäktningsbeslut av Hexagons insiderbrottmisstänkta vd Ola Rollén kommer att fattas av Oslo tingsrätt tidigast på fredagen och eventuellt på lördagen.

Det säger presstalesmannen Markus Iestra vid Oslo tingsrätt vid lunchtid på torsdagen till Nyhetsbyrån Direkt, efter att hovrättsmotsvarigheten Lagmannsretten strax dessförinnan har avslagit Ola Rolléns överklagande av häktningsbeslutet från i lördags.

"I dag är nog för sent för att vi ska hinna hantera en eventuell omhäktningsbegäran", säger Markus Iestra, och förklarar att häktningsförhandling om eventuell omhäktning kan äga rum under fredagsförmiddagen.

På vardagar har tingsrätten förhandlingar om omhäktningar från cirka klockan 8 på morgonen till 11. Förhandlingar om nya häktningar sker vid 13-tiden, och "i dag har vi fullt upp".

Om Ökokrim bestämmer sig för att begära omhäktning antar Markus Iestra att beslut om detta kommer att fattas av Oslo tingsrätt på fredag förmiddag eller på lördag, och om det blir på lördag troligen från och med cirka klockan 11.

På onsdagen sa Marianne Bender till Di att hon kommer att besluta om eventuell begäran om omhäktning efter klockan 15 på torsdagen.

Ola Rollén häktades lördagen den 29 oktober på en vecka misstänkt för insiderbrott i det norska biometribolaget Next.

I ett pressmeddelande på måndagen, den 31 oktober, skrev Hexagon att Ola Rolléns advokater beräknar att häktningen avslutas fredagen den 4 november.

I häktningsbeslutet, som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, anges däremot att Hexagon-vd:n kan sitta till och med 5 november.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?