ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Oscar Properties tar strid om växande miljonskulder

  • Foto: Jesper Frisk/TT

Det krisande byggbolaget Oscar Properties har sammanlagda skulder på 25 miljoner hos Kronofogden, rapporterar SvD. Det innebär en ökning med 20 miljoner sedan i somras.

Bolaget uppger för Di att de bestrider ärendena.

Det har varit tuffa dagar för Oscar Properties, vars aktie är ner 22,27 procent sedan i måndags. Bolaget har bett om att få in 250 miljoner kronor av sina ägare. Grundaren och storägaren Oscar Engelbert har sagt att han ska jobba utan lön kommande året. Han kommer också skjuta till 25 miljoner kronor, något Di:s analytiker Ulf Petersson kallar en spottstyver. Oscar Engelbert har dock sagt till Di att han anser att det är mycket pengar. 

Enligt Svenska Dagbladet har Oscar Properties också ett växande skuldberg hos Kronofogden. Betalningsärendena och kraven på bolaget ska ha växt från 5 miljoner kronor i somras till 25 miljoner kronor i dag. Det ska handla om ett 80-tal ärenden och skulder ska bland annat finnas till Ramirent, Cramo, Nacka kommun, Värmdö Kommun, och Stockholms stad, skriver SvD

Di har sökt Oscar Engelbert, men får i stället svar av kommunikationschefen Krister Karjalainen via mejl. Han skriver att, enligt de uppgifter han har, ska alla ärenden hos Kronofogden vara bestridna från bolagets sida. 

”Oscar Properties har alltid som ambition att komma överens och vi ska alltid göra rätt för oss”, skriver han i ett mejl. 

Han hänvisar också till ett inlägg på lyxbostadsbyggarens sajt från i somras, då flera medier rapporterade om skulder till bolaget. 

”Vi har svarat på den här frågan tidigare samt publicerat mer information på vår hemsida”, skriver Krister Karjalainen.

I det inlägget skriver bolaget att det inte handlar om att misstag, utan att de är i slutfasen av fler projekt än någonsin tidigare. 

”Ibland så har leverantörer och byggherrar meningsskiljaktigheter kring vad som har beställts kontra vad som levererats. Det är beklagligt, men det händer tyvärr oss likt alla andra liknande företag”, skriver man då och fortsätter: 

”Just nu är vi i slutfasen av ett större antal projekt än någonsin tidigare och har därför ett större antal fakturor i omlopp. Det handlar alltså inte om några misstag från vår sida utan snarare tvärtom, vi håller på att avsluta processer och knyta ihop lösa trådar”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer