ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Oscar Properties säljer ytterligare en fastighet

  • Oscar Engelbert.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties säljer en fastighet i Älvsjö 220 miljoner kronor. Därmed har bolaget bantat portföljen med omkring 1,3 miljarder kronor sedan bopriserna började skaka.

Oscar Properties säljer skolfastigheten Stora Mans 1 i Älvsjö till Estea till ett underliggande värde om 220 miljoner kronor. Försäljningen sker till bokfört värde och medför inte någon resultateffekt i det fjärde kvartalet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

"Vi väljer att göra denna avyttring och därmed minska vår portfölj av förvaltningsfastigheter för att skapa utrymme att agera taktiskt framöver. Detta är i linje med tidigare kommunicerad strategi då vi vill stå väl rustade när intressanta affärsmöjligheter materialiserar sig framöver, kommenterar Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Affären är den sista i en rad avyttringar i Stockholm som Oscar Properties gjort sedan början av oktober, med hänvisning till en svagare marknad och behov av att stärka balansräkningen.

I början av december meddelade Oscar Properties försäljningen av tre fastigheter i Södra Värtan för 20 Mkr. Bolaget köpte fastigheterna så sent som i april i år, tänkta att på tre-fyra års sikt byggas om till bostäder och bli en del av Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Men under hösten har bostadsrättspriserna svalnat rejält, ned 10 procent i Stockholm sedan i augusti enligt Valueguard.

”Varför det har gått så fort kan inte jag svara på. Men nu har läget ändrats och då måste vi anpassa oss”, sa vd Oscar Engelbert till Di den 1 december.

Oscar Properties har tidigare under hösten också sålt fastigheten Uppfinnaren på Östermalm i Stockholm till Fast Partner för nära en miljard kronor och projektet Biografen Penthouses, på nedre Gärdet, till Axxonen för 125 Mkr.


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies