1515
Annons

Ortivus har fastställt tillväxtmål på 15 procent årligen

Ortivus målsättning är en organisk tillväxt på i genomsnitt 15 procent årligen med bibehållen lönsamhet, för att därmed nå minst 25 miljoner kronor i resultat inom fyra år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ortivus ORTI B -1,37% Dagens utveckling siktar på att utöka försäljningen till befintliga kunder, men framför allt på att ta ytterligare marknadsandelar samt att nå nya geografiska marknader inom både akutsjukvården och primärvården”, heter det.


Aventuras förlust ökade under kvartalet

Aventura, som är en Kinafokuserad e-handels- och varumärkesaccelerator, redovisar intäkter på 14,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (12,3). 

Rörelseresultatet uppgick till -7,6 miljoner kronor (-2,7) medan resultatet per aktie uppgick till -2:10 kronor (-0:98). 

Vd Gustav Åström framhåller att perioden januari-mars generellt sett är en relativt svag period inom e-handelsindustrin efter årets största shoppinghelger under november och december. 

”Med ett utmanade kvartal bakom oss är vi i färd med att slutföra ett antal nya partnerskap, så vi förväntar oss att kunna växla upp tillväxten under Q2 och Q3 enligt plan. Det förutsätter dock att Kina relativt snabbt får bukt med pågående smittspridning av Covid och inte hamnar i en nedåtgående spiral med utökande och återkommande lock-downs”, fortsätter Gustav Åström.  


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?