1515
Annons

Oroande virusläge i Storbritannien

De stigande dödstalen är ”djupt oroande” och Storbritannien har i inga planer på att lätta på de virusrestriktioner som infördes för nära fyra veckor sedan.

Foto:Matt Dunham

”I nuläget bör vi inte ens tänka på att lyfta restriktionerna”, säger Michael Gove, minister för statsrådsberedningen, till tv-kanalen Sky News.

De senaste tre dagarna har antalet döda legat på över 800 per dygn och totalt har nu 15.464 människor avlidit av covid-19 på brittiska sjukhus. Lägg därtill tusentals döda på äldreboenden, som enligt branschorganisationen National Care Forum inte tagits med i statistiken.

I intervjun med Sky News avfärdade Gove också tidningsrapporter om att premiärminister Boris Johnson skippade fem krismöten om coronaviruset i början av pandemin som ”groteska”.

”Premiärministern fattade alla stora beslut. Ingen kan säga att han inte bekämpade viruset med själ och hjärta.”

Johnson drabbades senare av covid-19 och har intensivvårdats, men har skrivits ut från sjukhus.

Covid-lättnad i megastad där Volvo Cars tillverkar

Från och med måndag släpper den kinesiska mångmiljonstaden Chengdu på de covidrestriktioner som infördes den 1 september. 

Invånare måste dock fortfarande ta ett covid-test varje vecka och uppvisa ett negativt resultat om man vill besöka offentliga byggnader eller åka med stadens kollektivtrafik.

Foto:Karin Olander/TT

Chengdu med 21 miljoner invånare är den största staden i Kina att införa en total nedstängning sedan Shanghai gjorde detsamma tidigare i år. Beskedet betyder nu att till exempel skolor, restauranger och museum kan öppna igen.

Volvo Cars tillverkaren sin bästsäljande modell XC60 i Chengdu, men har sedan tidigare kunnat starta sin produktion igen genom en så kallad fabriksbubbla där de anställda bor på hotell.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera