1515

Orkanen Dorian närmar sig Bahamas

Orkanen Dorian närmar sig Bahamas. Enligt den senaste rapporten har orkanen mätts upp till en fyra på orkanskalan och myndigheterna vädjar till invånare i nordvästra delarna av öriket att omgående sätta sig i säkerhet.

Dorian kommer under en lång tid att ge upphov till höga vågor längs Grand Bahamas norra kust samt Abacos norra och östra kust, enligt Jeffery Simmons, biträdande chef för Bahamas vädermyndighet.

Vi ber invånarna i dessa områden att lämna kusten, vi väntar oss stormvågor på upp till fyra och en halv meter, säger Simmons.

Räddningsarbetare ”kommer inte att kunna förflytta sig vid vindar på 65 eller 70 meter per sekund … om personer vill lämna rekommenderar jag att de gör det nu” påpekar Bahamas premiärminister Hubert Minnis.

Enligt prognoser kan ovädret komma att passera den amerikanska delstaten Florida utan att nå land.

I USA-delstaten South Carolina har man däremot, liksom i Georgia och Florida tidigare i veckan, utlyst nödläge inför orkanens ankomst som förutspås till början av nästa vecka.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?