Orgo Techs tillväxt stannade av

Spotlightlistade Orgo Tech har rapporterat av andra kvartalet och vd Mathias Palmqvist vill framhålla att bolaget fått fart på tillväxten och att vidareutvecklingen av bolagets teknikplattform stärker bolagets utsikter:

"Sammantaget har Orgo Tech under kvartalet tagit flera steg framåt och vi bedömer även att vi har en pipeline som ger oss förhoppningar om en god verksamhetsutveckling framöver", skriver han i rapporten.

Rapporten visar att omsättningen mer än dubblades under andra kvartalet till cirka 1,0 miljon kronor, en ökning med 122 procent.

Bakom detta ligger en stark utveckling i april och maj med tillväxt på 208 respektive 187 procent (tidigare meddelats), men ett betydligt svagare juni som nu inte särredovisas eller kommenteras av bolaget.

Orgo Tech utvecklar webbteknik som minskar bandbreddsanvändningen, konkret att bilders filstorlek automatiskt minskas utan att besökaren upplever någon visuell skillnad. Produkten, en mjukvara med namnet IMGO, lanserades som beta 2016 och uppsatt mål för 2018 är att nå 10.000 nedladdningar av IMGO på Wordpress. 

Ytterligare ett mål är att nå ett storkundsavtal och tio standardiserade kundavtal.

Resultatmässigt har Orgo Tech en bit kvar till lönsamhet. Andra kvartalet summerades till minus 0,3 miljoner kronor på rörelsenivå (minus 0,1) och kassaflödet ligger i nivå med detta. Kassan ger dock motståndskraft, 3,5 miljoner kronor per den sista juni och balansräkningen solid även om förlusterna gröper ur något av det egna kapitalet.

Bolaget kapitaliserades upp inför listningen i början av året genom en spridningsemission om 6 miljoner. Teckningskursen var 3 kronor och efter en kursrusning tidigt efter listning har aktien trendat nedåt för att på fredagen stänga på 1:42 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?