Annons

Organoclick uppvisar positivt resultat för första gången

Miljöteknikföretaget Organoclick, som handlas på First North, redovisar en nettoomsättning på 36,1 miljoner kronor i det andra kvartalet 2020 (32,7).

”Andra kvartalet var det mest osäkra kvartal vi någonsin gått in i som listat bolag. Vi visste inte om vi skulle få ett stort omsättningstapp eller komma lindrigt undan den ekonomiska storm som covid-19 medfört”, skriver vd Mårten Hellberg i rapporten, och konstaterar att så inte blev fallet och att omsättningen i stället steg med 10 procent. 

Bolaget redovisar ett nettoresultat på 0,9 miljoner kronor (-0,3), vilket är första gången som bolaget uppvisar svarta siffror på sista raden som noterat bolag.

Mårten Hellberg sätter ett frågetecken för hur den svenska byggkonjunkturen kommer att utvecklas, men säger samtidigt att det tredje kvartalets försäljning har startat bra för de flesta produktsegmenten.

”Vår bedömning är dock att alla affärsområden kommer bidra med tillväxt för helåret”, skriver vd:n.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?