ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Orexo tecknar avtal för OX-MPI med Gesynta Phama

Specialistläkemedelsbolaget Orexo har tecknat avtal för OX-MPI med Gesynta Pharma, enligt ett pressmeddelande.

 

Den ledande läkemedelskandidaten i OX-MPI programmet, BI1029539, har identifierats som en mycket selektiv anti-inflammatorisk förening som påverkar microsomal prostaglandin E syntas (mPGES-1).

Avtalet innebär att Gesynta Pharma förvärvar de tillgångar som är relaterade till OX-MPI programmet med avsikt att utveckla läkemedelskandidaten in i "proof-of-concept" kliniska studier. Enligt avtalet erhåller Orexo en stegvis tvåsiffrig andel av Gesynta Pharma framtida nettointäkter som genereras från OX-MPI projektet.

Avtalet innebär att Orexo nu har tre projekt som utvecklas av partners och tre interna projekt. Den breda pipelinen är inte bara ett bevis på vår förmåga att vara innovativa och utveckla nya projekt utan innebär också en omfattande framtida potential. Dels på kort sikt vad gäller delmålsbetalningar, i takt med projektens utveckling, och dels på lång sikt vad gäller royalty på lanserade produkter men även från försäljning i vår egna kommersiella organisation. Avtalet är i linje med vår strategi att etablera partnerskap där vi ser att kompetens och teknologier kan snabba på utvecklingen i projekten. Med förstklassig och ytterst relevant industriell och akademisk kompetens har Gesynta Pharma alla förutsättningar för att OX-MPI ska kunna nå sin fulla potential och ta projektet in i klinisk utveckling", säger Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef Orexo.

Gesynta Pharma är ett nyetablerat forskningsbolag baserat i Stockholm. Bland grundarna finns välrenommerade ledare från biotekniksektorn liksom erfarna forskare, inom arakidonsyrakaskaden och inflammation, vid Karolinska Institutet.


Tyck till