Annons

Orexo får tummen upp för läkemedel från expertpanel

Drug-deliverybolaget Orexo har tillsammans med sin partner Mundipharma fått ett positivt utlåtande för Zubsolv i Europa från expertpanelen CHMP vid den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

 

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

EU-kommissionen kommer att granska utlåtandet och väntas ta ett slutligt besked i ärendet i det fjärde kvartalet 2017. Vanligtvis brukar kommissionens beslut följa expertpanelens utlåtande.

Enligt villkoren i avtalet som skrevs med Mundipharma 2016 kommer Orexo erhålla delmålsbetalning i väntan på ett EU-godkännande för Zubsolv avseende kommersialisering och försäljning. Orexo har också rätt till ytterligare delmålsbetalningar liksom en stegvis royalty baserat på framtida nettoförsäljning.

Zubsolv används för behandling av opioidberoende och läkemedlet är sedan juli 2013 godkänt i USA.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?