1515

Öresunds investeringschef till Catena Medias styrelse

Anders Brandt har beslutat sig för att avgå som styrelseledamot i affiliatebolaget Catena Media och kommer att ersättas av Øystein Engebretsen. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Øystein Engebretsen arbetar som investeringsansvarig på Öresund ORES -1,05% Dagens utveckling och investmentbolaget är Catena Medias näst största ägare, enligt ägardatatjänsten Holdings per den 31 augusti.

"Catena Media är ett av Öresunds kärninnehav, och det är därför självklart för oss att ta en aktiv roll i bolagets utveckling för att ytterligare stärka dess position som ledande lead generator", säger Øystein Engebretsen i pressmeddelandet.

Öresund ägde cirka 8,4 procent av aktierna i slutet av augusti, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Öresund ökade innehavet flera gånger under sommaren och bara under augusti uppgick ökningen till 700.000 aktier. 

Anders Brant, som lämnar för "att kunna fokusera på andra pågående och nya uppdrag", har suttit i Catena Medias styrelse sedan 2015. Han är engagerad i flera norska bolag, bland annat i investeringsbolaget Idékapital AS där han är "managing partner" och storägare. Han har även kopplingar till schackspelaren Magnus Carlsens bolaget Play Magnus.   


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?