Annons

Öresund köper ytterligare aktier i Bilia

Investmentbolaget Öresund har den 12 februari köpt ytterligare cirka 374.000 aktier i Bilia, en investering värd drygt 28 miljoner kronor.

Mats Qviberg.
Mats Qviberg.Bild:TT
Bilia
BiliaBild:Oskar Omne

Det framgår av Finansinspektionens insynslista där köpet är registrerat på Öresund ORES -0,31% Dagens utveckling s vd Gustav Lindner.

På måndagen framkom att Öresund den 9 februari köpt 320.000 aktier i bilsäljaren.

Öresund är största ägare i Bilia BILI A -0,36% Dagens utveckling och efter de senaste köpen uppgår innehavet till nästan 12,1 miljoner aktier, motsvarande cirka 11,8 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings. Vid årsskiftet uppgick andelen till 11,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?