1515
Annons

Ordförandens krav: En mer kundnära affärsmodell

Kai Wärns anställningskontrakt stipulerade att han skulle stanna till årsskiftet 2020/2021, men han får inget avgångsvederlag för att lämna i förtid.

Det säger styrelseordförande Tom Johnstone till Dagens industri.

Tom Johnstone.
Tom Johnstone.Foto:Ann Jonasson

Kai Wärn lämnar vd-posten i Husqvarna HUSQ B -0,31% Dagens utveckling vid nästa årsstämma i början av april och ersätts av Henric Andersson, nuvarande chef för Construction, enligt verkstadsbolagets pressmeddelande på måndagen. Det innebär att han går åtta månader tidigare än vad som sägs i anställningskontraktet, som säger att uppdraget skulle hålla på till årsskifte, enligt vad styrelseordförande Tom Johnstone, före detta SKF-vd, säger.

”Det här är ett styrelsebeslut efter en tid av successionsplanering. Flera bitar har fallit på plats, med ny långsiktig strategi lanserad härommånaden och att Kai skulle pensioneras till årsslutet. Och eftersom vi hade en efterträdare på lut tyckte vi att stämman var en bra tidpunkt att byta på”, säger Tom Johnstone.

Han understryker att det inte finns några konstigheter eller någon konflikt bakom att besluta att vd:n får gå i förtid.

”Han stannar kvar och hjälper oss med strategiska projekt som rådgivare till årsslutet, och får inget avgångsvederlag vilket också visar att det inte finns något onormalt bakom det här.”

Borde han ha fått lämna tidigare givet de senaste årens svaga kursutveckling?
”Jag tror att man måste se till de nästan sju år han varit vd, och hur totalavkastningen samt resultatutvecklingen har varit då. Kai och hans team har gjort ett mycket bra jobb, och vi är styrelsen är mycket nöjda.”

Vad gör Henric mer lämpad som vd än Kai?
”Kai går i pension, så han måste ha en efterföljare, det handlar inte om att Henric är bättre. Men han passar bra tack vare sin långa erfarenhet, 22 år på olika områden i koncernen både geografiskt och organisatoriskt”, säger Tom Johnstone som säger sig inte ha några egna planer att lämna Husqvarna.

Vad behöver Henric göra för att synliggöra aktieägarvärden?
”Implementera vår nya tydliga strategi, med fokus på robotprodukter, omställning till batteridrivna och smarta maskiner samt en mer kundnära affärsmodell.”

Hur många externa styrelseuppdrag får han ha?
”I början måste han fokusera på Husqvarna, men med tiden vore det bra för bolaget om han har något externt styrelseuppdrag som ger nya insikter.”

 


Innehåll från Mpya Sci & TechAnnons

Nischad specialistkompetens på rekordtid

Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.
Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.

I en pandemi, där man snabbt behöver ta fram vaccin, handlar det om att hitta specialistkompetens på kort tid. Det som i vanliga fall tar år har nu tagit månader. Mpya Sci & Tech har dragit sitt strå till stacken.

För att ta fram ett vaccin på rekordtid har läkemedelsindustrin kraftsamlat och delat kunskap på ett helt nytt sätt. En viktig faktor har varit att snabbt få in specialister för att kunna göra de omställningar som krävs. Ett av företagen som har varit med och stöttat läkemedelsbolagen i att hitta nischad specialistkompetens på rekordtid är Mpya Sci & Tech.  

– Vår verksamhet bygger på att matcha kompetens mot behov, och just i dessa tider har det varit extra viktigt att ha rätt kompetens redo för att bistå kunderna snabbt, säger Ellinor Crafoord, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.    

Mpyas specialister är ute på många olika uppdrag. Jonas Bonn, QA specialist för datoriserade system, jobbar just nu på Valneva och vittnar om tajta deadlines och högt ställda krav på den kompetens som anlitas. Maria Andersson, specialist inom validering, beskriver en liknande situation på Novavax där hon är på uppdrag just nu. Maria jobbar med att validera en analysmetod av Novavax-vaccinet. En annan Mpya-konsult, Anna Thaung, QA-specialist på Novavax, berättar om vikten av tvärfunktionellt arbete. 

– Det är viktigt med nätverksmöjligheter när det går så fort. Både med konsultkollegor och kollegor i mitt valideringsnätverk. Det breddar min kunskap. 

Kompetensen att hitta rätt kompetens blir allt mer värdefull. Det handlar inte om att skaffa fram resurser – fler med samma kompetens – utan om att hitta kompletterande kunskap och nischade specialister som tillsammans med personal på läkemedelsbolagen kan utveckla nya lösningar.  

– Exakt, säger Ellinor Crafoord, och för att klara det behöver man vara öppen och nyfiken, men också modig. Vi ger våra konsulter svåra uppdrag, men vi stöttar dem helhjärtat och ser till att miljön ”här hemma” är stimulerande och trygg. 

Jonas Bonn fyller i. 

– Det är tydligt att kunskapsdelning hör framtiden till. Att samarbete över företagsgränser kommer ge världen bättre lösningar snabbare. 

Om Mpya Sci & Tech
Mpya Sci & Tech är ett konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap grundat 2019 med ambitionen att ge specialister en miljö att trivas och utvecklas i. Inte bara vad gäller kunskapsdelning och förkovran, utan också vad gäller ett hållbart yrkesliv där alla delar av livet får plats. ”The more life you live, the more passion you bring to work.” Mpya Sci & Tech har sin hemmabas i Stockholm, Uppsala och Göteborg och har över 80 anställda. Läs mer om Mpya Sci &Tech här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Sci & Tech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?