Annons

Orderingången viker för Polyplank – trots ”mycket stort intresse”

Polyplank, som tillverkar och säljer träkomposit, redovisar en omsättning på 9,9 miljoner kronor (9,4) för det fjärde kvartalet 2020. Nettoresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-2,5).

Orderingången blev betydligt sämre andra halvåret men offereringen är fortsatt mycket hög, enligt bolaget.

”Detta tyder på att våra produkter väcker ett mycket stort intresse. Under Coronapandemin har vi satsat mer på digital marknadsföring, bl.a. Google adwords och en chattfunktion på vår hemsida. Båda dessa åtgärder har medfört en kraftig ökning av förfrågningar som i sin tur leder till lämnade offerter”, skriver vd Cay Strandén.

Bolagets offertstock är nu 77,0 miljoner kronor, vilket är 65 procent mer än motsvarande tid förra året.

”Mycket hänger nu på Coronapandemins utveckling, om kunderna vågar/kan ta investeringsbeslut eller om de skjuter det på framtiden. På grund av den återhållsamhet som Coronapandemin förorsakar har orderingången hittills i Q1 2021 varit 15 procent sämre än motsvarande tid förra året. Tack vare den mycket intressanta Offertstocken har vi dock en positiv känsla inför året och tror att det 'lossnar' snart”, skriver vd:n.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera