Annons

Orderingången backar för tysk industri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 2,1 procent i december jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före minskade orderingången 8,7 procent.

Foto:Colourbox

Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet.

Enligt Bloomberg News enkät väntades orderingången ha stigit 0,6 procent jämfört med föregående månad och sjunkit med 6,6 procent från ett år tidigare.

Exportorderingången sjönk 4,5 procent jämfört med föregående månad medan inhemsk orderingång steg 1,4 procent.

Exportorder till övriga euroområdet sjönk 13,9 procent medan orderingången från länder utanför euroområdet steg 2,1 procent, även detta jämfört med föregående månad.

I november sjönk orderingången med reviderade 0,8 procent jämfört med månaden före (-1,3), och sjönk med reviderade 6,0 procent jämfört med motsvarande månad föregående år (-6,5).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?