Annons

Ordentlig sömn bra för lönen

Enligt färsk forskning från Williams College och University of California i San Diego kan mer sömn ge en ökad produktivitet och effektivitet vilket i sin tur kan resulterar i en högre lön. Det skriver Marketwatch.

Bild:Colourbox

Det är forskarduon Matthew Gibson och Jeffrey Shrader som i en färsk studie undersökt hur mängden sömn vi får påverkar vår prestationsförmåga och i slutändan storleken på vårt lönekuvert.

”Efter omkring sju dagar där människor sover sex timmar per natt presterar de nästan lika dåligt som någon som inte sovit alls den senaste natten”, säger Matthew Gibson till Marketwatch.

Enligt studien tenderar människor som bor i områden med mindre dagsljus att sova längre då det är större chans att man känner sig trött när solen går ner. Att sova ordentligt gör i sin tur att man klarar av att göra sitt jobb bättre vilken i längden påverkar lönen, skriver Marketwatch.

En av städerna med mindre dagsljus är Hunstville, Alamaba, där människorna i snitt tjänade 5 procent mer än invånarna Amarillo Texas där man får omkring en timma mindre sömn per natt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?