Annons

Oracle: hundratals kan få gå efter supportflytt till Rumänien

Den amerikanska mjukvarujätten Oracle ser över sina kostnader i Europa genom att flytta över supportgruppen för hårdvara till Rumänien. Åtgärden kan resultera i flera hundratals uppsägningar, skriver The Register.

Källor med insyn sade att processen inleddes för några veckor sedan och kan omfatta totalt 287 av Oracles anställda inom kundsupport i Europa. Bolaget har i tillägg till det redan 137 sysselsatta på området i Rumänien.

Av de 287 anställda finns den övergripande majoriteten i de fyra europeiska stornationerna Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien.  Nedskärningarna kan bli avslutade alltifrån innevarande räkenskapsår till det andra halvåret 2018 beroende på land.

Vad gäller kundsupporten på kvällen så tänker Oracle låta sin personalstyrka på 200 anställda i Indien få sköta det uppdraget, enligt uppgift. Oracle som påbörjade flytten av supportgrupperna för mjukvara till Rumänien i slutet av 2015 har avböjt att kommentera de senaste uppgifterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?