Annons

Optimobiles tapp utökas

Optimobile hade under årets tredje kvartal en nettoomsättning på 0,2 miljoner kronor (0,2). 

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1,1 miljoner kronor (-0,9) och resultatet per aktie blev -0:02 kronor (-0:07).

Optimobile skriver i sin rapport att royaltyintäkterna ökar för varje månad, men att de ännu inte är på den nivå bolaget önskar. Diskussioner pågår därför med såväl existerande som potentiella kunder om att utnyttja den installerade plattformen till andra värdehöjande tjänster, för att driva på antalet användare. 

”Då företagets affärsmodell bygger på att nå stora volymer av användare, är det viktigt att nå ut på en internationell marknad. En säljorganisation bestående av erfarna säljrepresentanter med ett mer internationellt fokus är under uppbyggnad”, skriver Erik Nilsson i rapportens vd-ord.

Under november har Optimobile gjort en slutleverans till Netmore, som förbereder för en kommersiell lansering under december. Optimobile bedömer att tjänsten kommer leda till ökade licensintäkter under första kvartalet nästa år. 

Kontraktsdiskussionerna med NSF Telecom har enligt bolaget dragit ut på tiden, men ett licensavtal är nu undertecknat och förberedelse är i gång för lansering av tjänsten i Finland, som planeras till början av 2021. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?