Annons

Optimizer Invest ökar i Speqta

Optimizer Invest har genom meddelande till Speqta (som tidigare hette Mytaste) påkallat sin rätt att exercera samtliga utestående teckningsoptioner och därigenom öka sin ägarandel i Speqta, vilket tillför bolaget ytterligare cirka 15 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Teckningskursen för teckningsoptionerna uppgår till 2:95 kronor, vilket är baserat på den volymvägda genomsnittliga betalkursen för bolagets aktier på Nasdaq First North under perioden den 8 oktober till den 2 november 2018 med en överenskommen premie. 

Optimizer Invest har samtidigt, i enlighet med avtal, valt att sälja 955.799 aktier till medarbetare inom Optimizer Invest och har efter transaktionerna närmare 11 miljoner aktier, motsvarande en ägarandel på 28,8 procent i Speqta. 

Ägarandelen uppgick vid årsskiftet till 23,8 procent enligt ägardatatjänsten Holdings. 

"Det är positivt att Optimizer Invest fortsätter att investera i Speqta och vi stärker vår balansräkning ytterligare, vilket skapar goda förutsättningar för fortsatt stark tillväxt. Vi har en hög gemensam målsättning och jag ser fram emot att tillsammans fortsätta förstärka vår befintliga affär och samtidigt öka förvärvstakten", säger Andreas Friis som är vd på Speqta.

Optimizer Invest blev största ägare i Speqta den 7 november 2018. 

"Vi har följt Speqta under ytterligare en period och är imponerade över bolagets utveckling och framtidsutsikter. Genom att stärka vår position ytterligare i Speqta skapar Optimizer Invest förutsättningar för att bilda en plattform för verksamheter inom prestationsbaserad marknadsföring. Vår ambition är att tillsammans med styrelse och ledning öka bolagets tillväxttakt väsentligt, framförallt inom vertikaler som kompletterar våra nuvarande portföljbolag", säger Optimizer Invests vd Petter Moldenius.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera