Optimistisk strateg: Börsen ska upp 12 procent

Investeringsstrategen Jeffrey Saut på investeringsfirman Raymond James bedömer att S&P 500 kommer avsluta året vid nivån 3.000 punkter. För att det ska realiseras krävs ett rally på 12 procent under de återstående fem veckorna på året.

Foto:Noriko Hayashi

Han var så pass positiv till börsen att han under CNCB-programmet Trading Nation sade att även 3.000 punkter potentiellt kan passeras innan 2018 är till ända.

”Om det börjar röra sig uppåt kommer proffsen att behöva börja jaga den (avkastningen), eftersom deras prestationer har varit dåliga i år”, sade Jeffrey Saut.

Under intervjun avfärdade Jeffrey Saut oron kring handelskriget och räntehöjningar från Federal Reserve som potentiella hinder för sin positiva syn på börsen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?