1515

Optimism efter pandemiåret – men det finns orosmoln

En märklig tid, som gynnat vissa och raserat allt för andra.

För företagen i Örebro, Värmland och Västmanlands län har det varit en blandad kompott.

Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Värmland, Thomas Byström, Företagarnas regionchef i Västmanland, och Karl Hulterström, regionchef, Svenskt Näringsliv i Örebro.
Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Värmland, Thomas Byström, Företagarnas regionchef i Västmanland, och Karl Hulterström, regionchef, Svenskt Näringsliv i Örebro.Foto:Evelina Carborn/Oskar Omne

Örebro tillhör de län som knappt har minskat i antal Gasellföretag sedan förra året, trots att mätningen nu innefattar pandemiåret 2020. Förra året var det 15 Gaseller i Örebro och 14 i år.

”Det är ju förstås glädjande och jag tror att det är bevis för att näringslivet i Örebro är väldigt diversifierat med starka företag i många olika branscher. Det är förstås en stor fördel när vi genomgår olika typer av kriser”, säger Karl Hulterström, regionchef, Svenskt Näringsliv i Örebro.

Karl Hulterström säger att han överlag har en positiv just nu-känsla.

”Min bild är att optimismen är stor ute bland våra medlemmar. Det finns dock orosmoln kopplade till elförsörjning, risk för cementbrist och stora svårigheter att hitta kompetens som kräver snabba och kraftfulla åtgärder.”

I Värmland har antalet Gasellföretag sjunkit från 16 till 11.

”Vi var beredda på att småföretagskonjunkturen skulle sjunka i skenet av pandemin vilket både vår egen Småföretagsbarometer och ett minskat antal Gasellföretag i länet vittnar om”, säger Eva Cooper, regionchef för Företagarna i Värmland.

”Nu gäller det att röja bort de största tillväxthindren. Bristen på lämplig arbetskraft bromsar och är särskilt alarmerande inom besöksnäringen som ju haft väldiga utmaningar under pandemin.”

Även i Västmanland pekar trenden neråt, med en minskning från 20 till 15 Gasellföretag. Företagarnas regionchef Thomas Byström säger att många företag håller på att återhämta sig väl, men för de mest pandemidrabbade branscherna är det ännu lång väg kvar.

”Det kan bland annat handla om att bygga upp sin likviditet, återanställa personal man tvingats säga upp, och det kan vara svårt att hitta samma kompetens igen. Man behöver naturligtvis se över hur samhällets ändrade beteenden påverkar ens företagsidé och eventuellt göra förändringar för att anpassa sig till de nya förutsättningarna.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?