Annons

Oppositionsparti bojkottar presidentvalet i Venezuela

Ett av Venezuelas framträdande oppositionspartier, vars ledare Leopoldo López sitter i husarrest, kommer att bojkotta presidentvalet den 22 april.

Partiet Voluntad Popular och övriga oppositionspartier har fört diskussioner kring om de ska delta i valet eller inte. Många befarar att oenigheten leder till en splittrad opposition, vilket därmed banar väg för president Nicolás Maduro.

Trots att Maduro har låga förtroendesiffror i opinionsmätningar tror hans kritiker att valmyndigheten kommer att se till att röstsiffrorna ändras till hans fördel.

De två mest välkända namnen inom oppositionen kan inte delta i presidentvalet. López sitter i husarrest eftersom han ska ha uppmanat till våld under protester mot regeringen 2014, och tidigare presidentkandidaten Henrique Capriles får inte ställa upp på grund av påstådda administrativa oegentligheter.

Båda männen nekar till att ha gjort något fel, och påstår att anklagelserna är påhittade för att de inte ska stå i vägen för Maduro.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?