Hoppa till innehållet

Annons

Oppositionen: Vi inför elprisskydd från första november

Oppositionen lovar att de ska ha någon form av högkostnadsskydd mot höga elpriser på plats i november, om de vinner valet.

Moderatledaren Ulf Kristersson skriver, i ett sms via sin pressekreterare, att han har talat med SD-ledaren Jimmie Åkesson, KD:s Ebba Busch och Liberalernas Johan Pehrson och att de är överens.

”Om vi vinner valet och Sverige får en ny regering, så kommer vi se till att högkostnadsskyddet för hushåll och företag mot de extrema elpriserna, finns på plats den 1 november. Hushållens ekonomi ska räddas i god tid före jul. Det är ett gemensamt vallöfte.”

Det kan tyckas vara ett djärvt löfte eftersom tiden mellan valet, regeringsförhandlingar och regeringsbildning och förslag som gör det möjligt kommer att vara mycket knapp.

Moderaterna har sedan tidigare presenterar ett förslag om högkostnadsskydd och regeringen har följt efter med ett eget förslag. Svenska kraftnät arbetar med ett förslag om hur hushålls och företags kostnader för el ska kunna pressas ned. De ska leverera förslag senast den 15 november.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera