ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Öppning nedåt väntas i Stockholm

Stockholmsbörsen väntas öppna något ned under onsdagen. Börserna i Asien tappade fart efter att Nordkorea abrupt avbrutit samtal med Sydkorea i Seoul.

Det gav upphov till osäker utgång i mötet mellan USA och Nordkorea som är planerat till den 12 juni. Rörelsen var dock liten vilket gav en nedgång på 0,4 procent i Japan. Svag BNP statistik för Japan gav även en dämpad handel.  

I USA var även börserna ned med 0,7 procent för S&P 500. Inga framsteg i handelskonflikten mellan USA och Kina bidrog till avvaktande handel. 

Den amerikanska 10-åringen letade sig över 3 procent för att stiga till 3,09 procent. Den högsta nivån sedan 2011. Under onsdagens morgon noteras den till 3,05 procent. Dollar index har även rört sig upp mot en nivå som utgör högsta på fem månader.

Det var ny statistik som gav upphov till uppgångar i amerikanska långräntor under tisdagen. Bland annat detaljhandelsstatistik. 

"Stigande amerikanska långräntor tenderar att vara ett känsligt kapitel och tidigare i år ledde en snabb ränteuppgång i USA till en ganska kraftig sättning på börserna", skriver SEB i en kommentar. 

Enligt IGs morgonhandel indikeras en öppning ned på 0,3 procent. Den tyska DAX-terminen visade på en öppning runt nollan.  

Under morgonen har det kommit en rad rapporter. Bland annat från värmeteknikbolaget Nibe. Omsättning och resultat var något bättre än väntat för det första kvartalet. Bolaget ökade sitt rörelseresultat med 12 procent jämfört med samma period ifjol. 

"Den generella efterfrågebilden känns fortfarande positiv såväl i Europa som i Nordamerika och Asien" skriver vd Gerteric Lindquist kvartalsrapporten.

Bergman & Beving, som äger bolag inom industri och bygg, väntar sig ett starkt 2018. 

"Vi siktar nu på väsentligt högre resultatnivåer", skriver vd Pontus Boman delårsrapporten.  

Under det första kvartalet ökade vinsten per aktie med 15 procent. 

Spelbolaget THQ Nordic, som tidigare i år förvärvade Koch Media, har rapporterat ett rörelseresultat, exklusive Koch Media på 49 miljoner kronor, en ökning med 54 procent. 

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Dometic med köp och riktkurs på 100 kronor. Aktien stängde till drygt 85 kronor på tisdagen.

I övrigt har ett mindre förvärv skett. Det är Alacadon, som tillverkar produkter för data- och telekommunikation på First North, som har köpt norska Cablecom för 45 miljoner kronor. 

Under dagen väntas statistik om svenska bostadspriser, KPI för april från EMU och industriproduktion från USA.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies