Opel vill fimpa 7 procent av personalen i Tyskland

Franska fordonskoncernen PSA vill bli av med 7 procent av de anställda vid Opels tillverkningsfaciliteter i Tyskland, framgår av ett pressmeddelande. Beskedet kommer samtidigt som PSA och Fiat Chrysler är i färd med att slå sig samman.

Foto:Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland

Tre olika fabriker i Tyskland kommer drabbas av nedskärningarna i en förlängning av ett program för frivilliga uppsägningar med två år. 2.100 anställda ska skäras bort fram till och med 2025, heter det.

”I en kontext där hela branschen genomgår en energiomställning och med utgångspunkt i europeiska koldioxidutsläppsregleringar har ledningen och medarbetarrådet beslutat om omfattande åtgärder för att säkerställa framtida konkurrenskraft”, skriver Opel.

Opel har omkring 30.000 anställda. 

Franska PSA äger utöver Opel också bilmärkena Peugeot, Citroën och Vauxhall. PSA:s aktie påverkades inte nämnvärt av beskedet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?