ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Onlinepizza anmält för ”fulspel”

  • Foto: TT

Med oproportionella rabatt- och reklammuskler pressar nättjänsten onlinepizza restaurangföretagare på flera mindre orter. Det är ”fulspel”, skriver utmanaren hotmat.se i anmälan till Konkurrensverket.

Onlinepizza anmäls till Konkurrensverket för att bedriva "fulspel" genom mycket kraftiga rabatter och förmåner för anslutna restauranger i flera mindre städer, där de flesta krögare gått över till konkurrenten hotmat.se för nätbeställningar. 

Enligt anmälaren hotmat.se ska onlinepizza ha finansierat 70 procents rabatt hos de pizzerior i Linköping som stannat kvar hos nättjänsten, för att sabotera för de som lämnat. Enligt anmälan ska onlinepizza i samma syfte ha öst ut ”ofantliga mängder reklam” och rabatterbjudanden till kunder i Varberg och Falkenberg, orter där nättjänsten bara haft kvar enstaka restauranger.

Nättjänsten påstås också ha vägrat ta bort pizzerior som avslutat samarbetet från sin hemsida, vilket ger kunder sken av att verksamheten har stängt.

Avtalen med onlinepizza har ”blivit en mardröm för många restauranger där alla vill lämna men vågar inte på grund av onlinepizzas fulspel”, skriver Hotmat.se till i anmälan till Konkurrensverket.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies