1515

Oncozenge rapporterar förlust på 1 miljon

Moberg Pharma-avknoppningen Oncozenge, som noterades på handelsplattformen Nasdaq First North i februari 2021, redovisar ett rörelseresultat på -1,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet.   

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor för kvartalet. 

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -2,7 miljoner kronor och likvida medel vid september månads utgång var 55,7 miljoner kronor.

”Förberedelser för den kliniska fas 3-studien med Bupizenge fortsätter enligt plan och i linje med sommarens diskussion med Läkemedelsverket. Detaljplanering av fas 3-studien inklusive studiedesign och logistik pågår tillsammans med världsledande kliniska experter med målet att starta studien under första halvåret 2022”, skriver vd Pirkko Tamsen i rapporten för det tredje kvartalet. 

Sammantaget är målet för utvecklingsprogrammet att generera värdefulla data inför registrering i Europa och på andra marknader, uppger bolaget. 

”Bolaget har också anlitat regulatorisk expertis i USA och förväntar sig skriftliga kommentarer på det föreslagna utvecklingsprogrammet från FDA under första kvartalet 2022. FDA:s syn på utvecklingsprogrammet är av stort värde inför diskussioner med potentiella partners”, skriver Pirkko Tamsen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?