1515

Oncopeptides presenterar nya resultat från fas 3-studien Ocean

Forskningsbolaget Oncopeptides presenterar på lördagen data från fas 3-studien Ocean på den vetenskapliga kongressen IMW i Wien. 

I fas 3-studien nådde Melflufen det primära målet och visade en bättre progressionsfri överlevnad (PFS) enligt den oberoende granskningskommitténs bedömning, med en medianöverlevnad på 6.8 månader jämfört med 4.9 månader för pomalidomid, en hasardkvot (HR) på 0.79 samt ett p-värde på 0.03. De sekundära målen var totalöverlevnad (OS), där det observerades en HR på 1.10 till fördel för pomalidomid, och tumörssvarsfrekvens, som uppgick till 33 % för melflufen jämfört med 27 % för pomalidomid, skriver bolaget i ett pressmeddelande.     

Vidare uppger Oncopeptides ONCO -0,77% Dagens utveckling att en genomgripande analys av data i fördefinierade subgrupper visar att förbättrad PFS för melflufen framför allt drevs av patienter som inte tidigare genomgått en autolog stamcellstransplantation (ASCT), med en median-PFS på 9.3 månader jämfört med 4.6 månader för pomalidomid och en HR på 0.59. 

Enligt pressmeddelandet observerades för dessa patienter en fördel för melflufen avseende totalöverlevnad med en median-OS på 21.6 månader jämfört med 16.5 månader för pomalidomid, och en HR på 0.78. 

För patienter som tidigare genomgått en ASCT observerades i stället en fördel för pomalidomid avseende totalöverlevnad, med en median-OS på 31.0 månader jämfört med 16.7 månader för melflufen, och en HR på 1.61. Den här fördelen för pomalidomid i transplanterade patienter, bidrog till att HR uppgick till 1,10 för totalpopulationen.

Behandling med melflufen plus dexametason ledde till betydligt fler hematologiska biverkningar av grad 3/4 jämfört med pomalidomid. Dessa var kliniskt hanterbara och i linje med tidigare rapporter, men fler dosjusteringar behövdes för melflufen jämfört med pomalidomid, skriver Oncopeptides.

”Resultaten från Ocean-studien tyder på att melflufen och dexametason kan komma att bli en potentiell behandling för patienter med RRMM som är refraktära mot lenalidomid och har fått 2–4 behandlingslinjer men som inte tidigare genomgått en autolog stamcellstransplantation”, säger Fredrik Schjesvold, chef för Oslo Myeloma Center, i pressmeddelandet. 


Innehåll från VismaAnnons

Experten: Hög tid att framtidssäkra företaget med digital omställning

Bokföring, fakturering och lönehantering har typiska rutiner som går att effektivisera avsevärt med digitala arbetsflöden, säger Helene Struthers, digitaliseringsexpert på Visma Spcs.
Bokföring, fakturering och lönehantering har typiska rutiner som går att effektivisera avsevärt med digitala arbetsflöden, säger Helene Struthers, digitaliseringsexpert på Visma Spcs.

Det finns en tydlig ekonomisk vinst kring att effektivisera företaget och fokusera på affären, men för att nå dit kommer det i framtiden att krävas ett tydligt hållbart digitalt företagande. Och det går att komma igång snabbt. Det menar Helene Struthers, expert inom digitala ekonomiprocesser på Visma Spcs.

Så jobbar du digitalt, smart och hållbart 

1800-talets industrialisering, då insikten kring maskinernas kapacitet gav en ökad produktion till en annan kostnad, går till stor del att likställa med dagens snabba digitala utveckling. Då, liksom nu, var det inte hållbart att spendera värdefull arbetstid på att manuellt utföra arbetsuppgifter som kunde skötas mer effektivt. Idag handlar det om digitala format, främst inom bokföring och lönehantering. Det säger Helene Struthers som har många års erfarenhet av att stötta företagare i deras digitala förändringsarbete.

Smarta digitala lösningar finns

Enligt Struthers finns det idag, oavsett bransch, garanterat smarta lösningar som kan hjälpa företagare att digitalisera återkommande och tidskrävande administrativa uppgifter.

– Det handlar om att omvandla affärshändelser till data som du sedan låter jobba för dig. Data i en digital värld kan flyttas från ett system till ett annat och kan nyttjas på olika sätt med dagens teknik, vilket gör att du kan minimera risken för fel och onödig ansträngning, förklarar Helene Struthers.

Framtidens bokföring blir självgående

Den digitala utvecklingen sker med rasande fart. Bland annat kommer, inom en snar framtid, dina banktjänster att se annorlunda ut och därmed dina rutiner för hur du sköter och stämmer av affärstransaktioner. Myndigheterna har dessutom som mål att all fakturering i framtiden sker elektroniskt. För många företagare är alltså bokföringen något att ha extra koll på. 

– Idag kan bokföringen till stor del skötas automatiskt men i framtiden kan den till och med vara självgående. Det är något alla företagare bör ta vara på. Ett effektivt sätt att börja digitalisera är att se över just administrativa rutiner. Men ha ett hållbarhetstänk i allt du gör med insikt i din sociala och ekonomiska påverkan på omgivning och miljö. Tänk digital strategi och investering men också ökad säkerhet, mängd frigjord arbetstid och hur positivt insatsen påverkar din ekonomi och vår planet, säger Helene Struthers.

Så pratar framtidens B2B

Även framtidens affärsrelationer kommer bli mer effektiva och digitala – i alla led. Utbytet av information blir mindre ansträngande och mer hållbart, allt ifrån hur du sköter överenskommelser till hur du söker och ger information. Därför kommer vi ha stor tillit till de leverantörer som har bra värderingar, arbetsmoral och liten klimatpåverkan – och som kan säkerställa att data förvaras tryggt. Du som företagare behöver planera för det redan nu.

– Datasäkerhet är A och O. Dagens mjukvaruleverantörer har enorma krav på sig att hålla din data och dina uppgifter säker från intrång och att de behandlas enligt lagar och regler. En bra leverantör ska självklart arbeta aktivt med säkerhet och ha muskler att prioritera den – dygnet runt. Välj en sådan leverantör så kan du njuta av att låta smarta verktyg förenkla din vardag, avslutar Helene Struthers.

Tips: Kom igång med digitaliseringen

1. Börja med moment som är ofta förekommande, exempelvis fakturering, lönehantering och avstämning mot kontoutdrag.

2. Rådfråga din systemleverantör. Oftast finns lösningar som du kan nyttja ihop med dina befintliga system.

3. Satsa på ett system som ger dig översikt av din ekonomi och på vad som behöver din uppmärksamhet. 

4. Automatisera ett flöde åt gången. Då når du längre.

Smart och smidig bokföring. Prova Visma eEkonomi – bäst i test 2021

Om Visma Spcs

Med hjälp av innovation och digitala lösningar vill Visma Spcs ge dig möjlighet att göra det du gör bäst – driva ditt företag framåt. I Sverige väljer flest småföretagare Visma Spcs för sin bokföring, fakturering och lönehantering.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?