1515
Annons

Oncopeptides får FDA-godkännande

Oncopeptides meddelade strax innan midnatt på fredagen att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt cancerläkemedlet Pepaxto (melflufen). 

Oncopeptides vd Marty J Duvall.
Oncopeptides vd Marty J Duvall.

Bolaget, med ett börsvärde på drygt 12 miljarder kronor, kommer nu omgående att börja marknadsföra Pepaxto, som ska behandla cancer i benmärgen, till hälso- och sjukvårdspersonal i USA och räknar med att ha produkter färdiga på distributionscentraler och apotek inom cirka två veckor. 

”Det villkorade godkännandet av Pepaxto i USA är en viktig milstolpe för Oncopeptides ONCO -6,35% Dagens utveckling och ett betydelsefullt steg för att uppnå vårt uppdrag”, kommenterar vd Marty J Duvall.

 ”Vårt fokus framöver är att fortsätta att utveckla Pepaxto. Under det andra kvartalet ser vi fram emot att få övergripande resultat från fas 3-studien Ocean i relapserande refraktärt multipelt myelom. Den jämförande studien med pomalidomid har utformats för att stödja en kompletterande ansökan till FDA för att vidga indikationen.”

Fredagens godkännande gäller i kombination med dexametason för behandling av vuxna patienter med relapserande eller refraktärt multipelt myelom (cancer i benmärgen), som genomgått åtminstone fyra behandlingslinjer och vars sjukdom är resistent mot minst en proteasomhämmare, ett immunmodulerande läkemedel och en monoklonal antikropp riktad mot CD38, heter det i pressmeddelandet. 

Största ägare i Oncopeptides är Healthcap, ett investmentbolag inom life science-sektorn grundat av Björn Odlander.

Detaljhandelsveteran: Lågkonjunkturen är här

Lågkonjunkturen i detaljhandelsbranschen är redan här. Det menar Anders Dahlvig, som sitter i styrelserna för bland annat Inter Ikea och H&M, som kom med en svag rapport på torsdagen.

Han ser en klar vinnarstrategi för handeln i nedgången, och tror att H&M sitter på relativa fördelar.

Anders Dahlvig.
Anders Dahlvig.Foto:Lars Jansson / TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera