ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Oncology Venture genomför företrädesemission

Aktietorgslistade Oncology Venture har beslutat genomföra en företrädesemission om cirka 44,7 miljoner kronor före emissionskostnader. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det kapital som inbringas är, utöver rörelsekapital, främst avsett att användas till att genomföra planerade kliniska studier med befintliga inlicensierade läkemedelskandidater.

"Dessutom har en möjlighet nyligen uppkommit att öka ägarandelen av TKI-produkten ifrån Novartis från 40 procent till 75 procent", skriver bolaget.

För varje befintlig aktie erhålls en teckningsrätt. Innehav av fyra teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie till teckningskursen 16:30 kronor per aktie.

Oncology Venture har på förhand skriftligen avtalat om teckningsförbindelser om totalt cirka 15,8 miljoner kronor och garantiteckning om totalt cirka 20,9 miljoner kronor. Garantiteckningen är avtalad "uppifrån-ned", exempelvis innebärandes att om nyemissionen tecknas till 80 procent kommer garantiteckning att aktiveras för de resterande 20 procenten.

Totalt har således cirka 36,7 miljoner kronor, motsvarande cirka 82 procent av emissionsvolymen på förhand skriftligen avtalats.

"Oncology Venture har under det senaste halvåret gjort stora framsteg och vi bedömer att vi genom dessa spelar i en ny liga. Bland de viktigaste resultaten kan nämnas licens avtal med Big Pharma-bolag avseende to läkemedelskandidater och att tidiga data från den pågående fas 1/2-studien med LiPlaCis visar mycket god effekt på utvalda patienter", säger Peter Buhl Jensen som är vd för Oncology Venture.

Emissionen är villkorad av godkännande vid en extra bolagsstämma den 4 januari.

Bolaget offentliggjorde även sin rapport på torsdagseftermiddagen. Den visade att nettoförlusten utökades till 11,8 miljoner kronor i det tredje kvartalet (-8,1).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer