Annons

Omvänd vinstvarning från Spotlight-bolaget

Spotlightlistade Alphahelix, som har en patenterad teknik för identifiering av virus och bakterier, meddelar att intäkter och resultat ökade kraftigt under det första kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Försäljningen beräknas överstiga 6 miljoner kronor (3,6) medan resultatet beräknas överstiga 1 miljon kronor (-922) för kvartalet. 

Ökningen beror till stor del på att Alphahelix säljer utrustning och förbrukningsmaterial som används inom diagnostik, vars efterfrågan ökat under pågående coronapandemin, meddelar bolaget.

Alphahelix publicerar ordinarie delårsrapport för första kvartalet den 23:e april.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?