1515
Annons

Omvänd vinstvarning från Bonava

Bostadsutvecklaren Bonava lämnar en omvänd vinstvarning. Bolagets rörelseresultat för fjärde kvartalet väntas bli högre än marknadens förväntningar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Foto:Henrik Montgomery/TT

Nettoomsättningen för fjärde kvartalet 2020 förväntas uppgå till cirka 7,5 miljarder kronor (6,5) och rörelseresultatet till 860 - 910 MSEK (693), före jämförelsestörande poster. 

För helåret 2020 förväntas nettoomsättningen uppgå till cirka 17,0 miljarder kronor (15,5) och rörelseresultatet till 1 075 - 1 125 MSEK (1.202), före jämförelsestörande poster. 

Rörelseresultatet har påverkats positivt av fler resultatavräknade bostäder i kombination med lägre kostnader, samt att tidigare kommunicerade åtgärder i Finland har gett effekt, skriver bolaget i pressmeddelandet. 

Bonava BONAV B +3,22% Dagens utveckling redovisar intäkter och resultat från försäljning av bostäder i samband med överlämnandet av sålda och färdigställda bostäder till kunderna. Majoriteten av bostäder överlämnas i det fjärde kvartalet, och därmed är resultatet och kassaflödet före finansiering för det fjärde kvartalet normalt starkare än för övriga kvartal.

Bonava har haft en svag kursutveckling de senaste tolv månaderna och aktien har sett en nedgång på drygt 21 procent. Vid årsskiftet degraderades Bonava till Stockholmsbörsens lista för medelstora bolag. 

Senast den 1 februari tillträder Peter Wallin tjänsten som vd och koncernchef för Bonava, efter att bolagets styrelse under hösten tvingat bort Joachim Hallengren från posten som vd, efter år av lönsamhetsproblem. 

 

Larmet: ”Trestegschock” slår mot byggbranschen

Konjunkturkylan biter allt hårdare om byggbranschen i vad som beskrivs som ”en perfekt storm”. Enligt en ny rapport skjuts nu var tredje byggprojekt upp eller ställs in helt – och för bostadsprojekten är andelen ännu högre.

”Först började materialkostnaderna stiga, sedan drog räntorna iväg och nu viker efterfrågan”, säger analyschefen Tor Borg. 

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, och Tor Borg, analyschef på Byggfakta.
Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, och Tor Borg, analyschef på Byggfakta.Foto:Press/TT/Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera