1515

Omvänd vinstvarning för drönartillverkaren

Den amerikanska vapentillverkaren Northrop Grumman höjer prognosen för årets vinst, framgår av bolagets delårsrapport på torsdagen. Med det följer bolaget i spåren av konkurrenten Lockheed Martin, som gjorde detsamma tidigare i veckan.

Northrop Grumman, som utvecklar olika typer av drönare och flygplan för militärt bruk, spår att den justerade vinsten per aktie kommer landa i spannet 20:10-20:35 dollar per aktie.

Även kassaflödesprognosen skruvas upp till intervallet 2,7-3,0 miljarder dollar, upp från tidigare guidning om 3 miljarder dollar.

Det tredje kvartalet har dock varit svagare än väntat.

Vinsten per aktie kom in på 5:49 dollar, att jämföra med Bloomberg News analytikersnitt på 6:54 dollar. Försäljningen blev 8,5 miljarder dollar, att jämföra med förhandstipsen om 8,6 miljarder. Det var dock en ökning på 5 procent jämfört med förra årets försäljning.

Den totala försäljningen väntas komma in på 34 miljarder dollar för helåret, motsvarande lite drygt 325 miljarder kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?