Annons

Omtvistad omstart i Kina – misstänks blåsa upp siffror

HONGKONG Aktiviteten i Kina fabriker har ökar explosionsartat, enligt nya siffror. Men bedömare varnar att statistiken är uppblåst, och att landets exportörer står inför fortsatta problem.

Två kvinnor iförda ansiktsmasker pratar med varandra utanför en leksaksaffär på en shoppinggata i centrala Wuhan. Enligt officiella uppgifter har delar av Kinas ekonomi återhämtat sig betydligt snabbare än väntat. Men flera bedömare som Di pratat med menar att siffrorna är uppblåsta. ”Alla siffror som kommer från Kina bör tas med en nypa salt”, säger en av dem.
Två kvinnor iförda ansiktsmasker pratar med varandra utanför en leksaksaffär på en shoppinggata i centrala Wuhan. Enligt officiella uppgifter har delar av Kinas ekonomi återhämtat sig betydligt snabbare än väntat. Men flera bedömare som Di pratat med menar att siffrorna är uppblåsta. ”Alla siffror som kommer från Kina bör tas med en nypa salt”, säger en av dem.Foto:Shen Bohan

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?