1515

Omsättningen steg men resultatet sjönk för Sprint Bioscience

Sprint Bioscience, som handlas på First North, hade en nettoomsättning på 5,5 miljoner kronor under det första kvartalet 2020 (4,6).

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -9,5 miljoner kronor (-6,7).

Resultat efter skatt blev -9,8 miljoner kronor (7,8), motsvarande -0:79 kronor per aktie (-0:81).

”Eftersom covid-19-pandemin försvårar interaktionerna med potentiella samarbetspartners och därmed riskerar att försena tidpunkterna för framtida intäktsbringande avtal, har vi beslutat att tillfälligt minska vår kostnadsbas”, skriver vd Jessica Martinsson.

Detta bolaget genom att korttidspermittera personal på deltid under sex månader, vilket beräknas ge en kostnadsbesparing om cirka 10 miljoner kronor under andra halvan av 2020. 

Besparingen tillsammans med det förväntade kapitaltillskottet från nyemissionerna ger Sprint Bioscience en god finansiell uthållighet, lyfter vd fram.

I det korta perspektivet kommer Sprint Bioscience att fokusera resurserna på fortsatta leveranser i samarbetet med LG Chem kring den prekliniska utvecklingen av ett läkemedelsprojekt mot leversjukdomen NASH - ett avtal som har ett potentiellt totalt värde 230 miljoner dollar plus royalties. 

Samtidigt fortsätter PIP4K2-projektet som licensierades till Petra Pharma under 2016, mot start av kliniska fas 1-studier. Den pågående covid-19-pandemin kan dock komma att senarelägga den kliniska studien. Det totala avtalsvärdet uppgår till 240 miljoner dollar plus royalties och Sprint Bioscience är berättigat till nästa delmålbetalning när fas 1-prövningen startar. 

”Sammantaget kan vi konstatera att våra båda samarbetsprojekt fortsätter avancera i sin utveckling, med åtföljande möjligheter till nya delmålsbetalningar. Samtidigt har vi under det gångna kvartalet fortsatt arbetet med att stärka våra interna projekt”, skriver vd.

Bolaget aviserade på onsdagsmorgonen att målproteinet för projektet VADA, som är VRK1. 

”Vi ser fram emot att presentera våra resultat i VRK1 för våra kunder med start i juni”, skriver Jessica Martinsson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?