1515
Annons

Omsättningen sjunker för Amnode

Amnode, som handlas på Aktietorget, hade en nettoomsättning på 19,5 miljoner kronor (20,2) under första kvartalet och ett ebitda-resultat på 0,2 miljoner kronor (-1,1).

"Efter en något svag försäljning i början på kvartalet har mars och även april löpt på enligt plan. Vi ser effekt av de nya projekten och försäljningen ökar igen, mars var bättre än motsvarande månad 2017 med +8 procent", kommenterar vd Lars Save i rapporten.

Kvartalets ebitda om mer specifik 0,17 miljoner kronor (-1,1) var något under budget på grund av den långsamma infasningen av nya artiklarna, skriver vd men noterar också en tydlig resultatförbättring "som också ser ut att fortsätta under kvartal två".

"Vi ligger cirka 9-12 månader efter i vår plan att vända runt Amnode och möta våra kommunicerade finansiella mål 2019. Styrelsen har beslutat och kommunicerat ännu en nyemission villkorad till årsstämmans godkännande", heter det.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -3,6 miljoner kronor (-7,1).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?