1515

Omsättningen sjönk för CGIT

CGIT, som levererar lösningar inom virtualiserad infrastruktur, hade intäkter om 12,6 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (19,0) och omsättningen sjönk till 11,7 miljoner kronor (18,9). Rörelseresultatet landade på 0,5 miljon kronor (0,3).

”Jag kan konstatera att Q2 är ett kvartal där många bolag valde att pausa alla större investeringar för att få en kontroll på sin egen påverkan av corona och att många avvaktar för att se var pandemin tar vägen i omfattning och tid. Vår driftaffär har dock löpt på nästan som vanligt med det undantaget att driftrelaterade supportcase har ökat med cirka 25 procent under perioden”, skriver vd Mattias Bergkvist i delårsrapporten.

Hans observation är att affärsklimatet blev bättre strax innan semesterperioden.

”Trots att vi nu kliver in i en höst med många frågetecken och relativt stor oklarhet i hur bolag kan och ska agera utifrån pandemin väljer jag ändå att se ljust på marknaden avseende andra halvåret av 2020 där vi har hittat ett förhållningsätt till Corona och det nya normala och företag måste fortsätta investera i IT för att fortsätta att utvecklas”, skriver vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?