Annons

Omröstning om brittiskt utträdesavtal i juni

Den brittiska regeringen kommer att låta underhuset rösta om ett brexitavtal första veckan i juni, rapporterar Sky News.

Beskedet kommer från Downing Street 10 efter ett möte mellan premiärminister Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn.

”I kväll mötte premiärministern underhusets oppositionsledare för att tydliggöra vår beslutsamhet att nå en avslutning på samtalen och att följa resultatet av omröstningen, att lämna EU”, säger Mays talesperson enligt Sky News.

Hittills har ingen uppgörelse eller några resultat av samtalen setts till, men tisdagens möte beskrivs i positiva ordalag.

”Kvällens samtal mellan premiärministern och oppositionsledaren var både bra och konstruktiva”, säger talespersonen som tillägger att samtalen fortsätter på onsdagen.

Regeringen och Labour har förhandlat ända sedan början av april för att hitta en text om framtida relation mellan EU och Storbritannien som skulle kunna accepteras av båda.

Storbritanniens regering och övriga EU enades i november 2018 om ett brittiskt utträdesavtal, kombinerat med en politisk deklaration om framtida relation. Mays regering har dock misslyckats med att få stöd för utträdesavtalet i underhuset tre gånger.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?