Han pekar på att det säkerligen finns kostnadsfördelar med att flytta vissa tjänster till Baltikum.
”Det är alltid tråkigt när verksamheter flyttar från Sverige men vi måste titta på varför det händer. Det är inte några dumhuvuden som sitter och driver det här utan de är rationella. Något är bättre någon annanstans och det är mer kostnadseffektivt”, säger Olof Stenhammar.
Men att för mycket av Stockholmsbörsens verksamhet skulle flytta utomlands, det tror han inte.
”Själva börsen tror jag blir kvar i Stockholm då kontakten med marknaden är det viktigaste för en börs. Rent legalt är börsen också en institution som står under Finansinspektionens tillsyn”, säger han.
Nasdaq är ett börsnoterat bolag i USA. Kan det finnas en motsättning mellan vad som är bäst för deras aktieägare och vad som är bäst för börsens infrastruktur i Sverige?
”Nej, det tror jag inte. Nasdaq är ett vinstdrivande bolag med många olika delar och de måste göra det som är bäst för bolagets olika delar. Jag tror att man försöker se till att varje marknad får den organisation och närvaro som marknaden förtjänar. Annars tappar ju marknaden förtroendet”, säger Olof Stenhammar.
Finansmannen Sven Hagströmer, storägare i investmentbolaget Creades, säger att Nasdaq inte skiljer sig från andra bolag.
"Det är normal kostnadskontroll skulle jag tro", säger han.
"Men börjar de flytta marknadsövervakningen utomlands, då kan jag börja få lite högre blodtryck", tillägger han.
Sven Hagströmer påpekar att om Nasdaq skulle missköta sig och tappa marknadens förtroende öppnar det möjligheter för konkurrenter.
"Det har startats konkurrerande marknader tidigare och om den nuvarande marknaden inte skulle fungera så är det inte så svårt att starta upp en konkurrent", säger Sven Hagströmer.