1515
Annons

Oljestrateg: Venezuelansk kollaps bäddar för oljepris på 100 dollar

Priset på olja har stigit sedan förra året och Nordsjöoljan Brent noterades nyligen till 80 dollar fatet, högsta noteringen på flera år. 

Men en förnyad prisrusning kan vara på väg. Om det kristyngda Venezuelas produktion skulle kollapsa kan oljepriset snabbt klättra mot 100 dollar, säger investeringsstrategen Bob Parker enligt tv-kanalen CNBC.

"Jag tror att Saudiarabien, resten av Opec och Ryssland har nått sitt mål om att få bort det industriella överhänget från oljemarknaden. /…/ Jag tror att vad de tänker på är att de i bästa fall vill undvika en hastig topp för oljepriserna, låt oss säga upp mot 100 dollar fatet, eftersom de är väldigt känsliga för det faktum att en sådan uppgång kan leda till en generell global nedgång", säger Bob Parker.

Enligt Parker är en dramatisk nedgång i Venezuelas oljeproduktion "fullständigt möjligt". 

Landets oljeproduktion har sett en skarp nedåtvändning på senare år, då landet står inför en ekonomisk kris med kronisk livsmedelsbrist och galopperande inflation.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?