Annons

Oljeservicejätte räknar med starkt 2017 för oljan

Världens största oljeservicebolag, Schlumberger, räknar med den internationella oljemarknaden kommer förbättras avsevärt i slutet på 2017. Det rapporterar Reuters.

Med de högre oljepriserna har oljebolagen återigen börjat öka utgifterna på oljeprospektering och produktion, särskilt i Nordamerika, där bolagen har drabbats av stora neddragningar de senaste två åren.

Schlumbergers intäkter från de internationella marknaderna, vilket inkluderar Mexico, Venezuela, Brasilien, Afrika sub-Sahara, Kina och fastlands Ryssland, var under fjärde kvartalet 2016 mer än 70 procent mindre jämfört med fjärde kvartalet 2014, när oljepriserna började gå ner.

Nettoförlusten för Schlumberger under fjärde kvartalet 2016 var 204 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor, eller 15 cent per aktie. Det är en minskning jämfört med året innan då en förlust på 1,02 miljarder dollar, motsvarande 81 cent per aktie redovisades.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?