Oljepriset vänder nedåt

Efter tre dagars uppgång går nu oljepriset nedåt. Under morgonen handlas ett fat Nordsjöolja (Brent) för 52:70 dollar, en nedgång med 26 cent jämfört med priset vid stängning.

Trots nedgången är dock fortfarande priset fyra procent högre än när den föregående prisuppgången inleddes i tisdags och investerare som Reuters talat med gör en bedömning att oljekartellen Opec tillsammans med Ryssland kommer att minska produktionen för att driva upp priset ytterligare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?