Annons

Oljepriset på tremånadershögsta

Oljepriserna ligger på den högsta nivån sedan i mitten av september.

Foto:Carina Johansen

Ett fat Nordsjöolja (brent) nådde 67:50 dollar under torsdagsförmiddagen. Priset hålls uppe bland annat av en rapport som visar på minskande lager i USA, och ett ökande hopp om ett slut på handelskonflikten mellan USA och Kina.

Den amerikanska motsvarigheten, WTI-oljan, ligger på 61:31 dollar.

Priset på Nordsjöolja har stigit med 25 procent under 2019, med draghjälp av att oljekartellen Opec kommit överens om att minska produktionen. Opec beslutade dessutom nyligen att dra ned på produktionen ytterligare från årsskiftet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?