1515

Oljepriset lätt uppåt – mindre orkanskador än väntat

Oljepriserna noterades lätt uppåt på måndagsmorgonen efter att det visat sig att ovädret Nate inte orsakade lika stor skada på raffinaderierna som befarat.

Nate nedgraderades till storm på söndagen och oljepriserna har vänt upp lite efter ett rejält prisfall i fredags.

I lördags var 92,6 procent av oljeproduktionen i den amerikanska delen av Mexikanska golfen tagen ur drift på grund av ovädret, enligt amerikanska BSSE, skriver TDN Finans. Samtidig rapporterades inga skador på anläggningar efter att stormen hade passerat och att operatörerna skulle starta produktionen igen så snart alla standardkontroller var genomförda.

På basmetallmarknaden var det blandade rörelser med lite mer uttalade plus för nickel, tenn och zink. Zinkpriset fortsatte upp på förväntan om lyft i efterfrågan till följd av den kinesiska centralbankens lättnader i reservkrav.

"Det är generellt ganska bra sentiment efter att kinesiska handlare kommit tillbaka till marknaden (efter långledigheten)", sade Helen Lau, analytiker på Argonaut Securities Asia, till Bloomberg News.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?