1515

Oljepriset faller efter USA-siffror

De amerikanska lagren av råolja steg med 3,3 miljoner fat förra veckan enligt siffror från USA:s energidepartement. Beskedet fick oljepriset att rasa med drygt 3 procent.

Bild:Colourbox

Analytikerna hade i snitt väntat sig en minskning av oljelagren med 3,5 miljoner fat enligt Reuters.

Siffrorna kom som en kalldusch för marknaden och spotpriset på Brentolja gick snabbt från ett tapp på 0,3 procent till att sjunka 3,5 procent till 48,2 dollar per fat.

Spotpriset på WTI-oljan gick i sin tur från ett tapp på omkring 0,5 procent till minus 4 procent och handlades vid kvart i fem för omkring 46 dollar per fat.

På tisdagen visade den inofficiella lagerstatistiken från American Petroleum Institute, API, på en minskning med 4,6 miljoner fat. API samlar in lagerinformation från raffinaderier, bulkterminaler och pipelines på frivillig basis medan energidepartementet kräver att rapporter lämnas, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

På tisdagen höjde det amerikanska energidepartementet sin produktionsprognos av olja i USA för 2017 och 2018 till 9,33 respektive 10,01 miljoner fat per dag.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?