1515
Annons

Oljepriset backar kraftigt

Oljepriset backar kraftigt på fredagen och noterar nivåer som inte setts på flera veckor. 

Oljepriset tappade redan på torsdagen efter att Ryssland antytt att landet kan komma att öka sin oljeproduktion gradvis. 

På fredagen utökades nedgången och priset på WTI-oljan föll för första gången på mer än två veckor under nivån 70 dollar per fat.

Vid klockan 20.00 på fredagskvällen handlades ett fat WTI-olja till 67,71 dollar, över 4 procent lägre än torsdagens kurs.

Samtidigt hade Brentoljan tappat 3,3 procent till 76,23 dollar.

Drivande i nedgången var Saudiarabiens uttalande om att det förväntar sig att Opec-medlemmarna och deras partnerländer börjar lätta på sina produktionsbegränsningar som inleddes i fjol.

Oro över hur mycket olja Venezuela och Iran kan pumpa ut på världsmarknaden har de senaste månaderna lyft oljepriset till nivåer som inte setts sedan slutet av 2014.

Prisuppgången har oroat marknaden och stora oljekonsumenter som flygbolag och rederier har i allt högre grad börjat säkra sig mot ett ännu högre oljepris, rapporterar Bloomberg.

Oljebolagen var de stora förlorarna på fredagens Stockholmsbörs. Lundin Petroleum tappade 3 procent och Enquest hela 10 procent. Även i handeln i New York tappar oljebolag som Exxon Mobil och Chevron 2-3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?