Annons

Oljebolaget sänker produktionsprognosen för 2019

Oljebolaget Maha Energy sänker sin nettoproduktionsprognos för 2019 till i genomsnitt 3.300-3.660 fat per dag, från tidigare 3.990 fat per dag.

Foto:Gerald Herbert

"Trots framgångsrika testborrningar i Brasilien /…/ har den ackumulerade effekten av försenade borrningar, driftsättning och myndighetsgodkännanden lett till att bolaget reviderat ned sina estimat", skriver Maha i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

”Fältet har bara producerat under fyra av de senaste åtta månaderna”, skriver Maha.

Sänkningen hänförs bland annat till produktionsstoppet vid Tartarugafältet.

Vid Tiefältet handlar det mer om försenade myndighetsgodkännanden som hindrat bolaget att öka kapaciteten vid det lokala raffinaderiet, tillstånd som ursprungligen väntades i juli. Godkännanden är också försenade vid Petrobras Comboata-station, vilket bromsat planerade leveransökningar.

Därtill saknas tillstånd gällande anslutning till det statliga elnätet, vilket även det försenat planerade produktionsökningar.

”Vi är naturligtvis frustrerade över förseningarna som nu påverkar vår produktionsguidning, men fundamenta är starka. Vår nuvarande produktionskapacitet är klart över 6.500 fat per dag; så snart vi får tillstånden kan vi enkelt leverera 5.400 fat per dag”, kommenterar vd Jonas Lindvall i pressmeddelandet.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?