Annons

Oljebolaget räknar med stor produktionsökning

Oljebolaget Enquest spår att bolagets produktion under 2018 i snitt kommer att uppgå till cirka 50.000-58.000 fat oljeekvivalenter per dag. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den förutspådda produktionen motsvarar en ökning med 33-55 procent i förhållande till 2017 då produktionen i snitt uppgick till 37.405 fat per dag.

Enquest ENQ 0% Dagens utveckling spår vidare att bolagets investeringsutgifter ("cash capex") kommer att bli "betydligt lägre" 2018 än 2017. Bolaget spår att capex kommer uppgå till cirka 250 miljoner dollar, i så fall ned från förra årets nivå om 370 miljoner dollar.

"Produktionen vid Krakenfältet fortsätter att förbättras, vilket i kombination med helårseffekten från Magnus underbygger vår förväntan om en betydande produktionstillväxt 2018. Den medföljande ökningen i operativt kassaflödet, tillsamman med lägre investeringsutgifter, kommer att göra att vi kan påbörja en minskning av våra skulder", säger Enquests vd Amjad Bseisu enligt pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?