ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ola Serneke bekräftar: Köpte lyxlägenheten själv

  • Ola Serneke. Foto: Cicci Jonson, Bilduppdraget
  • Karlatornet. Foto: Press

Nu tar bygg-vd:n Ola Serneke bladet från munnen och bekräftar för Sveriges Radio att det var han som köpte topplägenheten i prestigebygget Karlatornet för 66 miljoner kronor för två år sedan. 

”Ryktet har nog nått hela västra Sverige ändå”, säger han. 

Det var i slutet av mars 2018 som byggbolaget Serneke meddelade att den största lägenheten, på 370 kvadratmeter, i planerade Karlatornet hade sålts för 66 miljoner kronor. 

”Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hongkong eller Tokyo”, sa mäklaren Niklas Berntzon från Eklund Stockholm New York i det pressmeddelande som skickades ut vid tillfället. 

Vem som var köpare ville byggbolaget dock inte avslöja. 

”Serneke Group kommenterar inte enskilda köpare i något av våra projekt”, skrev Tomas Järund, som då var kommunikationschef på Serneke, i ett mejl till Di. 

Nu har Ola Serneke dock erkänt i Sveriges Radio att det var han som köpte lägenheten.

”Det kan jag faktiskt gå ut och säga nu: ja, jag har köpt topplägenheten”, säger han till P4 Göteborg och konstaterar:

”Ryktet har nog nått hela västra Sverige ändå, om vem som har köpt lägenheten så då kan jag lika gärna konfirmera det”. 

På onsdagen kom även besked om att försäljningen av Karlatornet till Oaktree Capital skjutits upp på grund av den pågående coronakrisen. Bolaget har därför vidtagit åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer