Annons

Ola Serneke bekräftar: Köpte lyxlägenheten själv

Nu tar bygg-vd:n Ola Serneke bladet från munnen och bekräftar för Sveriges Radio att det var han som köpte topplägenheten i prestigebygget Karlatornet för 66 miljoner kronor för två år sedan. 

”Ryktet har nog nått hela västra Sverige ändå”, säger han. 

Ola Serneke.
Ola Serneke.Foto:Cicci Jonson, Bilduppdraget
Karlatornet.
Karlatornet.Foto:Press

Det var i slutet av mars 2018 som byggbolaget Serneke meddelade att den största lägenheten, på 370 kvadratmeter, i planerade Karlatornet hade sålts för 66 miljoner kronor. 

”Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hongkong eller Tokyo”, sa mäklaren Niklas Berntzon från Eklund Stockholm New York i det pressmeddelande som skickades ut vid tillfället. 

Vem som var köpare ville byggbolaget dock inte avslöja. 

”Serneke Group kommenterar inte enskilda köpare i något av våra projekt”, skrev Tomas Järund, som då var kommunikationschef på Serneke, i ett mejl till Di. 

Nu har Ola Serneke dock erkänt i Sveriges Radio att det var han som köpte lägenheten.

”Det kan jag faktiskt gå ut och säga nu: ja, jag har köpt topplägenheten”, säger han till P4 Göteborg och konstaterar:

”Ryktet har nog nått hela västra Sverige ändå, om vem som har köpt lägenheten så då kan jag lika gärna konfirmera det”. 

På onsdagen kom även besked om att försäljningen av Karlatornet till Oaktree Capital skjutits upp på grund av den pågående coronakrisen. Bolaget har därför vidtagit åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?